• +0049 170 344 8943
  • alexis@vizcaino.cat

El còndor i la Pacha mama

El còndor i la Pacha mama

condorsEls Inques creien que el còndor era un animal immortal. Desafortunadament ni tenien raó ni massa queda pel respecte a la natura que promovien. Com tantes altres coses, la societat actual no s’assembla en res a la d’abans. Els Incas només són ja un record desvirtuat utilitzat massa vegades com una atracció turística, però sense cap significat real. El Pachamama, la deesa Inca de la mare terra, és poc més que una marca sense cap fons; com també ho són el Che o Bob Marley.

Avui en dia, els descendents (més o menys) directes dels Inques en contacte directe amb els còndors són ramaders andins que estan convençuts que els còndors maten al seu bestiar. I la solució a aquest problema no és cap altra que enverinar als còndors. Malgrat que justifiquen la mort d’aquestes aus per ser caçadores (i una amenaça), la manera de enverinar no és altra que aprofitant-se la seva condició de carronyers. Aquestes aus s’alimenten d’animals morts; a més morts dies abans. Per eradicar-los, enverinen als animals que seran la carn per als còndors.Condor al Paine

Hi ha campanyes informatives per alertar de la confusió entre la gent andina. És fonamental que es deixin de matar aquests ocells i poder treure el nom del còndor de la llista d’espècies amenaçades. Però és important que tu també ajudis difonent aquesta informació sempre que en tinguis l’oportunitat.

Actualment el còndor es considera como una espècie Gairebé Amenaçada o NT (segons la classificació de la IUCN).

Immortal Code: Peru_017
Facebook Comments

Cerca un article

RSS articles

RSS Feed RSS - Entrades

Articles per Categories

Past Articles

Troba la teva!

Start browsing thought pictures to find yours. I am confident it is there!